Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.

Közvetlen szakmai kapcsolat:

 Szentesi Mária

 +36 30 942 4806

 maria.szentesi@saint-gobain.com


 

1991-ben kezdtük meg tevékenységünket Magyarországon, a Rigips rendszert domináns márkatermékké fejlesztettük a magyar szárazépítési piacon. Azóta sok millió négyzetméter gipszkarton lapot és több százezer tonna gipszalapú porterméket szállítottunk hazánkba és exportországainkba egyaránt. 2005 decemberétől a Saint-Gobain vállalatcsoport tagjává váltunk, majd 2008 szeptemberében megnyitottuk Magyarország első és azóta is egyetlen gipszkarton gyárát Halmajugrán, a Mátrában. Az itt előállított építőlemezek több ízben kiérdemelték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet.

Magyarországon elsőként kezdtük meg a szárazépítési termékek forgalmazását, és a mai napig fő tevékenységi körünket a gipszkarton és rendszerei alkotják. Ezen kívül a kínálatában megtalálhatóak: gipsz alapú glettek és vakolatok, kazettás és akusztikus álmennyezetek, speciális tűzvédelmi és hűtő-fűtő rendszerek. A termékpaletta folyamatosan bővül a változó előírások és igények szerint.

A Rigips célja, hogy az innovatív tervezési megoldások, belsőépítészeti rendszerek számára ideális megoldásokat nyújtson. Kiemelkedő eredményünknek tekintjük, hogy termékeink jelentős építészeti alkotásokban jelennek meg, illetve hogy különlegesen magas fokú igényekre nyújthatunk megoldást, mind esztétikai, akusztikai, tűzvédelmi és biztonsági, valamint sugárzás- és sterilitásvédelmi szempontoknak is megfelelve.

A fogyasztók hűsége és elégedettsége köszönhető az állandóan magas minőségnek és a teljes körű szakértői segítségnyújtásnak, amely nagyban megkönnyíti a tervezést és az alkalmazást.

Ezek a tényezők, valamint az, hogy a hazai piacon a szárazépítési termékek bevezetése a márkához kapcsolódik, biztosítja a Rigips piacvezető szerepét az ágazatban. A hazai piacon a fogyasztók – sok esetben – a márkával azonosítják az adott terméket, így számukra alternatíva nélküli választást jelent. A Rigips, a pályázatban az alábbi termékcsoportokkal van jelen:

 

Habito® rendszer: 

nagy teherbírású, dübel nélküli rögzítésre alkalmas, jó hangszigetelő; ajánljuk konyhába, nappaliba, hálószobába, gyerekszobába, térelválasztáshoz, fokozott terhelésű válaszfalakhoz. Lakáselválasztó falak építéséhez kiváló, egy rendszerben egyesíti a tűzvédelmet (EI 120 perc), a jó hangszigetelést (Rw=62 dB), a biztonságot (15 perces áttörésgátlás) és a gyors építési időt.

Bővebb információ:

Rimano:

A Rigips termékpalettáján számos gipsz alapú portermék (glett, vakolat) is szerepel, melyekkel tökéletes, esztétikus felületek képezhetők. Érdemes végiggondolni a tervezett épület helyiségeiben elvárt felületi minőséget, hiszen a burkolat anyaga, színe, fényessége, mintája, illetve a megvilágítás minősége, iránya és erőssége gyakorlatilag eldönti, milyen felületi minőséget kell előírni. A felületi minőségi igény pedig annak létrehozásához megfelelő terméket is megkövetel.

Q1-Q2 felületi minőség elérésére alkalmas termékek (hézagoló anyagok):

  • Rifino Top
  • Rigips Vario
  • Rigips Super
  • ProMix Mega (készre kevert glettanyag)

 
Q3-Q4 felületi minőség elérésére alkalmas termékek:

  • Rifino Top
  • Rigips Vario
  • Rimano Glet XL
  • Profinish (szórható glett)
  • ProMix Finish (készre kevert glettanyag)

 
Gyptone álmennyezeti rendszerek: 

A Gyptone család minősége a különösen szép felülettel és a mintázat sokféleségével, többféle szerelhetőségével rengeteg lehetőséget ad az akusztikai tervezők kezébe. A tervező a kívánt hangelnyelési paraméterek és a mintázat alapján választhatja ki a tervezési koncepciónak megfelelő álmennyezeti típust.

Rigitone álmennyezeti rendszer: 

A Rigitone Air perforált építőlemezek legfőbb jellemzője az esztétikus megjelenés és ezzel párhuzamosan a kiváló hangelnyelő tulajdonság. A termékcsalád tizenkét különböző mintázattal készül, tízféle kör alakú és kétféle négyzetes lyukasztással. Alkalmazási területek: hangelnyelő álmennyezetek, álmennyezet szigetek, válaszfalak, előtétfalak.

További tervezési segédleteket az alábbi ikonokra kattintva tölthet le:

Álmennyezeti kézikönyv:   
Habito prospektu:  
Rigips portermék katalógus:  
Kivitelezői kézikönyv:  

 

Tartalomhoz tartozó címkék: partnereink